Jehněčí kotleta na rozmarýnu
115 min.
Ingredience
- 500gramůRajčata
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceRozmarýn čerstvý
- 1kilogramJehněčí maso
- 12stroužkůČesnek
- 300gramůKukuřice cukrová nakládaná
- 6lžicOlej olivový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
452 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
27 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Rajčata omyjeme, očistíme, nakrájíme na kostičky, rozmixujeme a vložíme do hrnce. Přivedeme k varu a 5 minut povaříme na mírném ohni. Osolíme, opepříme a přidáme rozmarýn, poté odstavíme.
- 2Do kotlety uděláme nožem zářezy a do každého vložíme stroužek česneku.
- 3V zapékací míse rozpálíme olej, vložíme do ní kotletu a zprudka ze všech stran opečeme. Přidáme rozmixovaná rajčata, zapékací misku přiklopíme víkem a vložíme do předehřáté trouby na 180 stupňů Celsia, pečeme 90 minut. Těsně před dopečením přidáme kukuřici a pečeme ještě asi 10 minut. Poté ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.