Jehněčí kotleta na rozmarýnu

115 min.
Itálie
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
452 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
27 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rajčata omyjeme, očistíme, nakrájíme na kostičky, rozmixujeme a vložíme do hrnce. Přivedeme k varu a 5 minut povaříme na mírném ohni. Osolíme, opepříme a přidáme rozmarýn, poté odstavíme.
  • 2
    Do kotlety uděláme nožem zářezy a do každého vložíme stroužek česneku.
  • 3
    V zapékací míse rozpálíme olej, vložíme do ní kotletu a zprudka ze všech stran opečeme. Přidáme rozmixovaná rajčata, zapékací misku přiklopíme víkem a vložíme do předehřáté trouby na 180 stupňů Celsia, pečeme 90 minut. Těsně před dopečením přidáme kukuřici a pečeme ještě asi 10 minut. Poté ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.