Jehněčí kotletky s artyčoky
20 min.
Ingredience
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 400gramůArtyčoky sterilované
- 2lžíceRozmarýn čerstvý
- 800gramůJehněčí kotlety
- 50mililitrůVíno bílé
- 10gramůMáta
- 1kusCiabatta
- 2stroužkyČesnek
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
570 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
33 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
9 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Na větší pánvi rozehřejeme olej, na který dáme osmažit česnek. Když česnek začne prskat přidáme artyčoky, rozmarýn a jehněčí kotletky. Takto kotletky pečeme 1 minutu s každé strany na středním plameni.
- 2Poté přilijeme víno, osolíme, opepříme a posypeme mátou, vaříme ještě 3 minuty s každé strany.
- 3Když máme kotletky hotové položíme je na talíř a poklademe artyčoky, nezapomeneme kotletky přelít šťávou z pánve. Podáváme s plátky ciabatty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.