Jehněčí kotlety grilované na rozmarýnu
40 min.
Ingredience
- 800gramůJehněčí kotlety
- 8gramůSůl
- 6gramůPepř černý mletý
- Na marinádu
- 40mililitrůBalsamico ocet
- 50mililitrůVíno červené
- 1decilitrOlej olivový
- 20gramůRozmarýn čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
666 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
54 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Jehněčí kotlety na okrajích nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme a rozložíme na mělkou mísu.
- 2Na marinádu smícháme balsamiko ocet, červené víno, najemno nasekaný rozmarýn a postupně všleháme olej. Marinádou zalijeme maso a zakryté necháme 1 hodinu uležet v chladnu, během marinování jednou otočíme.
- 3Uleželé maso grilujeme 10 minut z obou stran a podáváme ozdobené snítkou rozmarýnu s vhodnou zeleninovou přílohou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.