Jehněčí kotlety levandulové
30 min.
Ingredience
- 800gramůJehněčí kotlety
- 40gramůŠalotka
- 20gramůLevandule - květ
- 20mililitrůBalsamico ocet
- 15mililitrůCitronová šťáva
- 30mililitrůOlej olivový
- 10gramůSůl
- 4gramyPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
497 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
36 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
280 mg
Cukr
838 mg
Postup přípravy
- 1Do misky nalijeme olej, ocet, citronovou šťávu, přidáme nadrobno nakrájenou šalotku, z levandule otrháme kvítky, lístky odložíme na později. Kvítky přimícháme do marinády, osolíme a opepříme.
- 2Kotlety omyjeme, osušíme, polijeme marinádou, důkladně ji rozetřeme a necháme maso chvíli uležet.
- 3Grilujeme z každé strany přibližně 2 minuty, poté maso přesuneme na okraj grilu. Nyní do žhavých uhlíků nasypeme pár lístků levandule a uhlíky pokapeme trochou vody, aby se vytvořil levandulový kouř. Kotlety natáhnou vůni levandulového kouře a budou krásně vonět.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.