Jehněčí kotlety levandulové

30 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
497 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
36 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
280 mg
Cukr
838 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do misky nalijeme olej, ocet, citronovou šťávu, přidáme nadrobno nakrájenou šalotku, z levandule otrháme kvítky, lístky odložíme na později. Kvítky přimícháme do marinády, osolíme a opepříme.
  • 2
    Kotlety omyjeme, osušíme, polijeme marinádou, důkladně ji rozetřeme a necháme maso chvíli uležet.
  • 3
    Grilujeme z každé strany přibližně 2 minuty, poté maso přesuneme na okraj grilu. Nyní do žhavých uhlíků nasypeme pár lístků levandule a uhlíky pokapeme trochou vody, aby se vytvořil levandulový kouř. Kotlety natáhnou vůni levandulového kouře a budou krásně vonět.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.