Jehněčí kotlety na kaparech
35 min.
Ingredience
- 2lžíceKapary sterilované
- 100mililitrůOlej rostlinný
- 1lžícePetržel - nať
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaMajoránka
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 1stroužekČesnek
- 800gramůJehněčí kotlety
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
643 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
54 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
463 mg
Cukr
137 mg
Postup přípravy
- 1Omyté kotlety částečně vykostíme, jemně naklepeme a urovnáme do mísy. Přidáme utřený česnek, trochu oleje, pepř a necháme pod pokličkou v chladu asi 2 hodiny marinovat.
- 2Asi 20 minut předem vlijeme marinádu na větší pánev, vmícháme jemně nakrájené kapary, nasekanou petrželku a majoránku. Zahřejeme, přidáme osolené kotlety a zprudka je smažíme po obou stranách. Nakonec maso pokapeme citronovou šťávou a krátce zahřejeme.
- 3Kotlety podáváme na nahřátých talířích, přelité šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.