Jehněčí kotlety na kari s ovocem
135 min.
Ingredience
- 1kilogramJehněčí kotlety
- 180gramůCibule
- 2stroužkyČesnek
- 1,5lžičkySůl
- 3lžíceOlej olivový
- 1lžičkaPepř bílý
- 1,5lžíceKari koření
- 0,5lžičkaZázvor mletý
- 4decilitryVoda pitná
- 1lžičkaCukr třtinový
- 0,5kusSkořice celá
- 3lžíceŠvestky
- 3lžíceMeruňky
- 1,5lžíceHrozinky
- 1decilitrZakysaná smetana
- 300gramůRýže dušená
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
519 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
63 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Z jehněčí kotlety odstraníme tučné části, žilky a blanky. Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na 6 porcí i s kostí. Očistíme cibuli s česnekem. Cibuli nakrájíme nadrobno a česnek utřeme s 0.5 lžičkou soli. Maso potřeme utřeným česnekem.
- 2V teflonové pánvi si rozpálíme olej, na něm zpěníme cibuli, a poté ji osmažíme dozlatova. Vyjmeme ji z omastku a na zbylém oleji zprudka orestujeme z každé strany porce masa. Restujeme dozlatova po 1 minutě z každé strany. Maso vyjmeme, posypeme ho solí, čerstvě pomletým pepřem a omastek z pánve odstraníme.
- 3Do většího hrnce se silným dnem dáme 1.5 lžíce kari koření a 0.5 lžičky mletého zázvoru. Za stálého míchání se nám asi po 30 sekundách uvolní vůně - nesmí se pálit, přilijeme opatrně 4 dl horké vody a promícháme.
- 4Maso s cibulí vložíme do vody. Hrnec zakryjeme a při mírné teplotě vaříme 1 hodinu. Potom přidáme třtinový cukr, polovinu celé skořice, omyté sušené švestky, meruňky a hrozinky a vaříme přibližně 35-40 minut.
- 5Měkké maso vyjmeme, do omáčky přimícháme zakysanou smetanu, podle chuti ji můžeme dosolit. K jehněčímu masu s ovocem podáváme jako přílohu dušenou rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.