Jehněčí kotlety na pivu
80 min.
Ingredience
- 1kilogramJehněčí kotlety
- 50gramůSlanina vepřová
- Marináda
- 0,6litrPivo světlé 12% 4,5% obj.
- 3lžíceMed včelí
- 3stroužkyČesnek
- 1decilitrOlej olivový extra panenský
- 20gramůKoření grilovací
- 2lžičkySůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1kusChilli paprička zelená
- 30gramůCukr třtinový
- 10gramůOregano sušené
- 4lžícePomerančová šťáva
- 2lžičkyCitronová kůra
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
637 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
45 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
942 mg
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Grilovací rošt potřeme olejem a gril rozpálíme na vysokou teplotu. Maso umyjeme, prošpikujeme slaninou, osolíme a necháme odpočívat.
- 2Marináda: Do misky vylijeme pivo, přidáme med a dobře prošleháme, vysypeme koření, pepř, olej, nastrouhanou kůru ze 2 ks citronů, vymačkanou šťávu ze 2 ks pomerančů, oloupaný a na kolečka nakrájený česnek, přimícháme ještě hnědý cukr, pepř a nasekanou chilli papričku, promícháme a osolené maso položíme do marinády, kde ho necháme nejméně 4 hodiny marinovat.
- 3Marinované maso položíme na vyhřáty gril a pečeme po všech stranách 60 minut, ale může to být i déle. Upečené sundáme z grilu a necháme odpočinout na prkénku, potom maso naporcujeme na talíře, posypeme oreganem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.