Jehněčí kotlety na pivu

80 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
637 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
45 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
942 mg
Cukr
14 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Grilovací rošt potřeme olejem a gril rozpálíme na vysokou teplotu. Maso umyjeme, prošpikujeme slaninou, osolíme a necháme odpočívat.
  • 2
    Marináda: Do misky vylijeme pivo, přidáme med a dobře prošleháme, vysypeme koření, pepř, olej, nastrouhanou kůru ze 2 ks citronů, vymačkanou šťávu ze 2 ks pomerančů, oloupaný a na kolečka nakrájený česnek, přimícháme ještě hnědý cukr, pepř a nasekanou chilli papričku, promícháme a osolené maso položíme do marinády, kde ho necháme nejméně 4 hodiny marinovat.
  • 3
    Marinované maso položíme na vyhřáty gril a pečeme po všech stranách 60 minut, ale může to být i déle. Upečené sundáme z grilu a necháme odpočinout na prkénku, potom maso naporcujeme na talíře, posypeme oreganem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.