Jehněčí kotlety na žampionech
40 min.
Ingredience
- 8kusůJehněčí kotlety
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůTuk
- 20gramůMáslo čerstvé
- 5gramůPetržel - nať
- 3lžíceZakysaná smetana
- 1stroužekČesnek
- 0,06litrVývar z hovězích kostí
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
701 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
59 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
349 mg
Cukr
678 mg
Postup přípravy
- 1Omyté kotlety na krajích nařízneme, lehce naklepeme a potřeme solí a pepřem.
- 2Na pánvi rozpustíme tuk, kotlety na něm po obou stranách dozlatova opečeme a vyjmeme. Vypečený tuk slijeme, přidáme máslo a osmahneme na plátky nakrájené žampiony. Přidáme nasekanou petrželku, prolisovaný česnek a vše zalijeme smetanou a vývarem. Krátce povaříme.
- 3Omáčku přelijeme na opečené kotlety.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.