Jehněčí kotlety na zelenině
30 min.
Ingredience
- 800gramůCuketa
- 600gramůLilek
- 2kusyCibule červená
- 4stroužkyČesnek
- 1kusFeferony
- 10lžicTuk rostlinný
- 6kusůŠalvěj čerstvá
- 1kusRozmarýn čerstvý
- 600gramůJehněčí kotlety
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
534 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
37 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
10 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Cukety a lilky očistíme, omyjeme, nakrájíme na asi třícentimetrové kousky. Cibule oloupeme a pokrájíme kostičky o rozměru přibližně 1 x 1 cm. Česnek oloupeme, feferonku omyjeme, rozpůlíme a vykrojíme semeník.
- 2Ve velké pánvi rozpálíme 7 polévkových lžic rostlinného tuku, vsypeme všechnu zeleninu, krátce osmahneme, snížíme teplotu a dusíme asi 10 minut. Lístky šalvěje opláchneme, nakrájíme na tenké proužky a přidáme k zelenině. Opláchneme i rozmarýn a do sucha otřepeme. Ve druhé velké pánvi rozehřejeme zbytek rostlinného tuku, přidáme rozmarýn a zbylý česnek. Zvýšíme teplotu, postupně opečeme jehněčí kotlety, po každé straně přibližně 3 minuty. Zeleninu rozdělíme na talíře a navrch položíme jehněčí kotlety.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.