Jehněčí kotlety s feferonkami
35 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 16kusůJehněčí kotlety
- 4lžíceOlej olivový
- 1lžičkaSůl
- 2stroužkyČesnek
- 1špetkaPepř černý mletý
- 8kusůFeferony
- 4kusyCibule červená
- 4kusyRajčata
- 1kusOregano čerstvé
- 1kusCitrony
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
508 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
33 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Jehněčí kotlety omyjeme, osušíme a na okrajích několikrát nařízneme.
- 2Oloupanou cibuli jemně nasekáme, česnek prolisujeme a smícháme s olivovým olejem. Osolíme, opepříme a směsí potřeme kotlety. Pod pokličkou je necháme asi 3 hodiny odležet.
- 3Připravené kotlety grilujeme v troubě pod grilem asi 8 minut a během grilování je občas obrátíme. Zároveň s kotletami opékáme očištěné feferonky.
- 4Oloupanou červenou cibuli a omytý citron nakrájíme na dílky, omytá rajčata nakrájíme na plátky. Vše upravíme na talíře spolu s kotletami a feferonkami. Pokrm posypeme lístky oregana.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.