Jehněčí kotlety s levandulovou marinádou
55 min.
Ingredience
- 800gramůJehněčí kotlety
- 10gramůSůl
- 6gramůPepř černý mletý
- Na marinádu
- 1kusCibule
- 20gramůLevandule - květ
- 20mililitrůBalsamico ocet
- 20mililitrůCitronová šťáva
- 1decilitrOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
655 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
54 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
843 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Jehněčí kotlety lehce naklepeme, nasolíme a opepříme. V míse smícháme olej, citronovou šťávu, květy levandule, ocet a cibuli najemno, kotlety do mísy vložíme a necháme 30 minut marinovat. Vložíme na rozpálený gril a grilujeme asi 8 minut z každé strany, v průběhu potíráme marinádou a na uhlíky hodíme snítku levandule, aby kouř získal levandulovou vůni.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.