Jehněčí kotlety s mátovou omáčkou a kuskusem
30 min.
Ingredience
- 600gramůJehněčí kotlety
- 1lžičkaKmín celý
- 1lžičkaKoriandr celý
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1stroužekČesnek
- 3lžíceOlej olivový extra panenský
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
- Na kuskus
- 300gramůKuskus
- 80gramůMeruňky sušené
- 500mililitrůVývar zeleninový
- 60gramůMandle
- 0,5lžíceMáta
- 1,5lžíceKoriandr čerstvý
- 2lžíceCitronová šťáva
- 3lžíceOlej olivový extra panenský
- Na omáčku
- 200gramůOkurka salátová
- 200gramůJogurt bílý
- 1stroužekČesnek
- 0,5lžíceMáta
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
945 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
45 g
Sacharidy
90 g
Vláknina
9 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Kotlety očistíme a zbavíme veškerého tuku. V hmoždíři rozdrtíme koriandr a kmín. Česnek rozsekáme nadrobno a smícháme s drceným kořením, solí, pepřem, olejem a citronovou šťávou. Kotlety přelijeme zálivkou tak, aby bylo maso namočené z obou stran. Poté necháme pod fólií maso marinovat.
- 2Mezitím připravíme mátovou omáčku. Z loupané okurky vykrojíme semínka, okurku nahrubo nastrouháme a na sítu necháme okapat. V míse promícháme jogurt, utřený česnek, okapanou okurku a najemno nasekanou mátu.
- 3Marinované kotlety grilujeme na předehřátém grilu. Po každé straně zhruba 7 minut.
- 4V mezičase ve větší míse promícháme kuskus s drobně nakrájenými meruňkami, zalijeme vařícím vývarem, zakryjeme a necháme alespoň 5 minut bobtnat. Poté přidáme mandle, které jsme spařili, oloupali a na suché pánvi lehce opekli, drobně nasekanou mátu a koriandr, citronovou šťávu a olej a promícháme.
- 5Kotlety podáváme s kuskusem a mátovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.