Jehněčí kotlety s mátovou omáčkou a kuskusem

30 min.
Evropa
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
945 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
45 g
Sacharidy
90 g
Vláknina
9 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kotlety očistíme a zbavíme veškerého tuku. V hmoždíři rozdrtíme koriandr a kmín. Česnek rozsekáme nadrobno a smícháme s drceným kořením, solí, pepřem, olejem a citronovou šťávou. Kotlety přelijeme zálivkou tak, aby bylo maso namočené z obou stran. Poté necháme pod fólií maso marinovat.
  • 2
    Mezitím připravíme mátovou omáčku. Z loupané okurky vykrojíme semínka, okurku nahrubo nastrouháme a na sítu necháme okapat. V míse promícháme jogurt, utřený česnek, okapanou okurku a najemno nasekanou mátu.
  • 3
    Marinované kotlety grilujeme na předehřátém grilu. Po každé straně zhruba 7 minut.
  • 4
    V mezičase ve větší míse promícháme kuskus s drobně nakrájenými meruňkami, zalijeme vařícím vývarem, zakryjeme a necháme alespoň 5 minut bobtnat. Poté přidáme mandle, které jsme spařili, oloupali a na suché pánvi lehce opekli, drobně nasekanou mátu a koriandr, citronovou šťávu a olej a promícháme.
  • 5
    Kotlety podáváme s kuskusem a mátovou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.