Jehněčí kotlety s omáčkou z oliv a rozmarýnu
55 min.
Ingredience
- 1lžíceOlej olivový
- 12kusůJehněčí kotlety
- 150mililitrůHovězí vývar základní
- 2kusyRozmarýn čerstvý
- 1špetkaPepř černý mletý
- 150mililitrůVíno bílé
- 2stroužkyČesnek
- 0,5hrnekOlivy černé
- 2lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
719 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
47 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
385 mg
Postup přípravy
- 1Troubu rozehřejeme na 180 °C.
- 2Ve velké pánvi rozpálíme olej a orestujeme na něm, společně s rozmačkaným česnekem, jehněčí kotlety z obou stran. Cca 2-3 min dohněda. Podlijeme vínem a 2 min podusíme.
- 3Mezitím rozmícháme rajčatový protlak s hovězím vývarem a přilijeme k masu. Přidáme nahrubo nasekaný rozmarýn, černé olivy a dochutíme pepřem. Vše přemístíme do zapékací mísy a pečeme 30-40 min. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.