Jehněčí kotlety s ostrou zeleninou
35 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 4lžíceOlej olivový
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 8kusůFeferony
- 4kusyCibule červená
- 4kusyRajčata
- 1kusCitrony
- 2stroužkyČesnek
- 2kilogramyJehněčí kotlety
- 1lžičkaOregano čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1209 kcal
Bílkoviny
96 g
Tuky
79 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Kotlety omyjeme, osušíme a na okrajích nařízneme. Oloupanou cibuli nasekáme a smícháme s prolisovaným česnekem a olivovým olejem. Osolíme, opepříme a směsí potřeme kotlety. Maso přikryjeme fólií a necháme asi 3 hodiny odležet.
- 2Kotlety grilujeme na rozehřátém grilu asi 8 minut za občasného obracení. Na kraj grilu položíme očištěné feferonky.
- 3Oloupanou červenou cibuli a omytý citron nakrájíme na dílky, omytá rajčata nakrájíme na plátky. Vše upravíme spolu s kotletami a feferonkami na talíře. Pokrm posypeme čerstvým oreganem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.