Jehněčí kotlety s tandoori kořením
25 min.
Ingredience
- 12kusůJehněčí kotlety
- 2lžičkyGaram masala
- 400mililitrůJogurt bílý
- 1lžičkaZázvor celý
- 3stroužkyČesnek
- 4lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaSůl
- 1lžíceMed včelí
- 60gramůMáta
- 3kusyRajčata
- 1kusOkurka salátová
- 0,25lžičkaChilli koření mleté
- 0,25lžičkaŠafrán
- 1kusCibule červená
- 2lžíceKoriandr čerstvý
- 2lžíceLimetková šťáva
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaKmín drcený
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
777 kcal
Bílkoviny
62 g
Tuky
48 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
2 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Šafránové pestíky 5 minut máčíme v misce s horkou vodou.
- 2Namočený šafrán poté smícháme s garam masalou, mletým pepřem, chilli kořením, drceným kmínem, bílým jogurtem, čerstvým nastrouhaným zázvorem, rozetřeným česnekem, citronovou šťávou a solí.
- 3Do takto připravené marinády vložíme naklepané kotletky, otočíme je, aby se obalily marinádou a necháme marinovat 3 - 4 hodiny (nebo i přes noc).
- 4Namarinované kotletky potom 4 - 5 minut z obou stran grilujeme v grilovací pánvi nebo na roštu. Chceme-li maso propočenější, grilujeme delší dobu.
- 5Hotové kotletky poodáváme s mátovým jogurtem a rajčatovou salsou.
- 6Mátový jogurt získáme smícháním 250 ml bílého jogurtu, 1 lžíce medu a 60 g jemně nasekané čerstvé máty.
- 7Rajčatovou salsu připravíme smícháním 3 nakrájených rajčat, kostek z jedné okurky, bez semen, 1 rozkrájené červené cibule, 2 lžic citronové šťávy, 2 lžic čerstvého koriandru a 2 lžic limetkové šťávy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.