Jehněčí kotlety uzené se zeleninovou oblohou

75 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
777 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
50 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jehněčí kotlety částečně vykostíme, osolíme, posypeme posekanými bylinkami a necháme uležet. Brambory očistíme, nakrájíme na silnější plátky, promícháme se smetanou a prolisovaným česnekem, vložíme do pekáčku, osolíme, opepříme a dáme do vyhřáté trouby. Pečeme asi 20 minut.
  • 2
    Kotlety vložíme do pánve s rozpáleným olejem a osmahneme z obou stran. Kotlety přendáme do udírny s rozmarýnovým dřívím a krátce vyudíme, jen aby maso nasálo kouř. Mladé mrkve a cuketu vložíme do hrnce, osolíme, trochu osladíme a povaříme 10 minut. Přemístíme na pánev s rozehřátým máslem a orestujeme. Silný jehněčí vývar vyvaříme o třetinu, čímž by měl částečně zhoustnout. Podle chuti osolíme a opepříme.
  • 3
    Na talíře upravíme kotlety, doplníme zapečenými bramborami, zeleninou a jehněčí šťávou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.