Jehněčí kotlety uzené se zeleninovou oblohou
75 min.
Ingredience
- 800gramůJehněčí kotlety
- 400gramůBrambory
- 150gramůSmetana na vaření
- 2stroužkyČesnek
- 1kusBylinky čerstvé - svazek
- 15gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 2gramyCukr moučkový
- 100gramůKarotka baby
- 100gramůCuketa
- 20gramůMáslo čerstvé
- 900gramůVývar jehněčí
- 40gramůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
777 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
50 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Jehněčí kotlety částečně vykostíme, osolíme, posypeme posekanými bylinkami a necháme uležet. Brambory očistíme, nakrájíme na silnější plátky, promícháme se smetanou a prolisovaným česnekem, vložíme do pekáčku, osolíme, opepříme a dáme do vyhřáté trouby. Pečeme asi 20 minut.
- 2Kotlety vložíme do pánve s rozpáleným olejem a osmahneme z obou stran. Kotlety přendáme do udírny s rozmarýnovým dřívím a krátce vyudíme, jen aby maso nasálo kouř. Mladé mrkve a cuketu vložíme do hrnce, osolíme, trochu osladíme a povaříme 10 minut. Přemístíme na pánev s rozehřátým máslem a orestujeme. Silný jehněčí vývar vyvaříme o třetinu, čímž by měl částečně zhoustnout. Podle chuti osolíme a opepříme.
- 3Na talíře upravíme kotlety, doplníme zapečenými bramborami, zeleninou a jehněčí šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.