Jehněčí kotlíkový guláš
135 min.
Ingredience
- 600gramůJehněčí plec
- 600gramůBrambory
- 400gramůMrkev kořen
- 250gramůCibule
- 10gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 40gramůPetržel - nať
- 15gramůTymián čerstvý
- 500mililitrůHovězí vývar základní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
396 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
11 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
9 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Brambory očistíme, nakrájíme na silné plátky, mrkev na kolečka, cibuli na plátky a rozebereme na kroužky, jehněčí maso nakrájíme na kostky. Brambory, cibuli a mrkev spolu promícháme, polovinu zeleniny vyskládáme do pekáčku, přidáme maso a zakryjeme zbytkem zeleniny.
- 2Osolíme, opepříme, přisypeme posekanou petrželku, lístky tymiánu, zalijeme vývarem, zakryjeme alobalem, vložíme do vyhřáté trouby a dusíme zhruba 2 hodiny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.