Jehněčí kuličky na grilu s paprikou
45 min.
Ingredience
- 500gramůJehněčí maso mleté
- 3kusyCibule červená
- 2stroužkyČesnek
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1kusVejce slepičí
- 4lžíceStrouhanka
- 1decilitrOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
672 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
56 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
2 g
Cukr
537 mg
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme, nakrájíme na širší měsíčky. Maso dáme do misky, přidáme strouhanku, rozklepneme celé vejce, oloupaný a drobně nasekaný česnek, podle chuti sůl, pepř, vše dobře promícháme a rukama tvarujeme kuličky, které střídavě (maso - cibule) napíchneme na dřevěnou špejli, kterou jsme namočili do studené vody.
- 2Grilovací rošt potřeme olejem, gril rozpálíme na vysokou teplotu, na rošt naskládáme připravené špízy, které po dobu pečení otáčíme a z každé strany pečeme asi 15 minut, podle toho jaký máme oheň.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.