Jehněčí kýta na víně

115 min.
Ruská federace

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
694 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
34 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
8 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jehněčí kýtu vykostíme, česnek prolisujeme, žampiony nakrájíme na plátky.
  • 2
    V pekáčku rozehřejeme máslo, přisypeme plátky žampionů, přidáme česnek, krátce orestujeme, vložíme maso vcelku, posypeme solí, pepřem a povrch masa potřeme máslem. Maso podlijeme vínem, zakápneme armaňakem a dáme péct. Pečeme hodinu, podléváme vínem a vodou, maso potíráme tukem z pekáčku. Po hodině maso vyjmeme, nakrájíme na porce, vrátíme zpátky do pekáčku, přisypeme trochu strouhanky a dopečeme.
  • 3
    Jako příloha jsou vhodné pečené brambory.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.