Jehněčí kýta na víně
115 min.
Ingredience
- 900gramůJehněčí kýta
- 150gramůŽampiony čerstvé
- 80gramůMáslo čerstvé
- 2lžičkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 300mililitrůVíno bílé
- 30gramůStrouhanka
- 600gramůBrambory pečené
- 30mililitrůKoňak Armaňak
- 3stroužkyČesnek
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
694 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
34 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
8 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Jehněčí kýtu vykostíme, česnek prolisujeme, žampiony nakrájíme na plátky.
- 2V pekáčku rozehřejeme máslo, přisypeme plátky žampionů, přidáme česnek, krátce orestujeme, vložíme maso vcelku, posypeme solí, pepřem a povrch masa potřeme máslem. Maso podlijeme vínem, zakápneme armaňakem a dáme péct. Pečeme hodinu, podléváme vínem a vodou, maso potíráme tukem z pekáčku. Po hodině maso vyjmeme, nakrájíme na porce, vrátíme zpátky do pekáčku, přisypeme trochu strouhanky a dopečeme.
- 3Jako příloha jsou vhodné pečené brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.