Jehněčí kýta pečená na bramborách
80 min.
Ingredience
- 3000gramůJehněčí kýta
- 1500gramůBrambory
- 300gramůCibule
- 60gramůMáslo čerstvé
- 6gramůTymián čerstvý
- 250mililitrůVývar drůbeží
- 3špetkySůl
- 3špetkyPepř černý mletý
- 6stroužkůČesnek
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1029 kcal
Bílkoviny
74 g
Tuky
64 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Brambory a cibuli oloupeme a pokrájíme na plátky. Vše přendáme do zapékací mísy, zalijeme rozpuštěným máslem, přidáme tymián.
- 2Kýtu vykostíme, prošpikujeme česnekem, osolíme a opepříme. Maso přendáme do mísy s bramborami. Pečeme při 210 °C 35 minut.
- 3Poté maso zabalíme na 10 minut do alobalu.
- 4Brambory zalijeme horkým vývarem a pečeme ještě 10 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.