Jehněčí kýta pečená na zelenině
85 min.
Ingredience
- 0,5kilogramJehněčí kýta
- 3kusyBrambory
- 2kusyCibule červená
- 1kusCeler řapíkatý
- 3kusyRajčata
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1hrstPetržel kudrnka
- 1hrstTymián čerstvý
- 2stroužkyČesnek
- 2lžíceOlej olivový
- 1lžičkaCitronová šťáva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
385 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
23 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a rozkrájíme na 8 dílů. Celer omyjeme a nakrájíme nadrobno. Rajčata omyjeme a nakrájíme na malé kousky.
- 2Všechnu zeleninu vložíme do žáruvzdorné zapékací mísy, opepříme, osolíme a důkladně promícháme.
- 3Petrželku a tymián opláchneme studenou vodou a okapané najemno nasekáme. Česnek oloupeme a prolisujeme. V misce smícháme olivový olej, citronovou šťávu a nakrájené bylinky.
- 4Jehněčí kýtu vcelku omyjeme a osušíme, opepříme, osolíme, potřeme ochuceným olejem a rozložíme na zeleninu v zapékací míse.
- 5Maso na zelenině pečeme přibližně 1 hodinu v troubě, předehřáté na 180°C, v polovině pečení ho obrátíme. V případě potřeby přilijeme do mísy vodu.
- 6Upečené maso necháme 10 minut odpočinout, pak ho nakrájíme na plátky a podáváme se zeleninou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.