Jehněčí kýta po řecku

240 min.
Řecko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
728 kcal
Bílkoviny
61 g
Tuky
51 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
673 mg
Cukr
33 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do kýty uděláme drobné zářezy a do každého vložíme plátek česneku.
  • 2
    Jehněčí kýtu osolíme a opepříme, dáme s rozmarýnem do pekáče a pokropíme citronovou šťávou.
  • 3
    Pečeme 30 minut v předehřáté troubě při 220 °C, až je maso dohněda. Teplotu v troubě snížíme na 140 °C, pekáč přikryjeme a 3 1/2 hodiny pečeme, až je maso velmi měkké. Potom je necháme 10 minut stát.
  • 4
    Kýtu vyndáme z pekáče, z vypečené šťávy sebereme všechen tuk. Šťávu ochutnáme, dokořeníme a přecedíme do omáčníku. Maso vykostíme a krájíme na porce, ozdobíme rozmarýnou a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.