Jehněčí kýta po řecku
240 min.
Ingredience
- 2kilogramyJehněčí kýta
- 4stroužkyČesnek
- 20gramůRozmarýn čerstvý
- 20mililitrůŠťáva citrónová
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
728 kcal
Bílkoviny
61 g
Tuky
51 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
673 mg
Cukr
33 mg
Postup přípravy
- 1Do kýty uděláme drobné zářezy a do každého vložíme plátek česneku.
- 2Jehněčí kýtu osolíme a opepříme, dáme s rozmarýnem do pekáče a pokropíme citronovou šťávou.
- 3Pečeme 30 minut v předehřáté troubě při 220 °C, až je maso dohněda. Teplotu v troubě snížíme na 140 °C, pekáč přikryjeme a 3 1/2 hodiny pečeme, až je maso velmi měkké. Potom je necháme 10 minut stát.
- 4Kýtu vyndáme z pekáče, z vypečené šťávy sebereme všechen tuk. Šťávu ochutnáme, dokořeníme a přecedíme do omáčníku. Maso vykostíme a krájíme na porce, ozdobíme rozmarýnou a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.