Jehněčí kýta po švýcarsku
140 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1kilogramJehněčí kýta
- 50gramůTuk
- 4stroužkyČesnek
- 4kusyMrkev kořen
- 1kilogramBrambory
- 0,5litrVývar z hovězích kostí
- 2lžičkySůl
- 6gramůHřebíček
- 1lžícePolévkové koření
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
630 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
37 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
8 g
Cukr
764 mg
Postup přípravy
- 1Do očištěné jehněčí kýty vetřeme sůl a prošpikujeme nakrájeným česnekem. V pekáči rozehřejeme tuk, na něj vložíme maso, mrkev a cibuli propíchanou hřebíčkem.
- 2Přilijeme 0,5 l hovězího vývaru a za častého podlévání a obracení zvolna pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 1 hodinu.
- 3Poté maso obložíme oloupanými a nakrájenými bramborami a pečeme ještě asi 45 minut.
- 4Nakonec šťávu ještě dochutíme polévkovým kořením.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.