Jehněčí kýta po švýcarsku

140 min.
Švýcarsko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
630 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
37 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
8 g
Cukr
764 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do očištěné jehněčí kýty vetřeme sůl a prošpikujeme nakrájeným česnekem. V pekáči rozehřejeme tuk, na něj vložíme maso, mrkev a cibuli propíchanou hřebíčkem.
  • 2
    Přilijeme 0,5 l hovězího vývaru a za častého podlévání a obracení zvolna pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 1 hodinu.
  • 3
    Poté maso obložíme oloupanými a nakrájenými bramborami a pečeme ještě asi 45 minut.
  • 4
    Nakonec šťávu ještě dochutíme polévkovým kořením.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.