Jehněčí kýta s artyčoky
110 min.
Ingredience
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaCitronová kůra
- 3lžíceTymián čerstvý
- 500mililitrůVíno bílé
- 6lžicOlej olivový
- 1000gramůJehněčí kýta
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 400gramůBrambory
- 4kusyArtyčoky
- 5kusůCibulka jarní
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1209 kcal
Bílkoviny
76 g
Tuky
50 g
Sacharidy
124 g
Vláknina
58 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Oloupaný, nasekaný česnek smícháme s citronovou šťávou, kůrou, lístky tymiánu, vínem a olejem. Omyté maso vložíme do marinády a necháme pod pokličkou do druhého dne v chladničce.
- 2Kýtu osolíme, opepříme, i s marinádou vložíme do pekáče a pečeme asi 30 minut v silně vyhřáté troubě.
- 3Artyčoky omyjeme, odstraníme vnější listy a stonky odřízneme. Očištěnou cibulku nakrájíme na kolečka, brambory oloupeme. Vše přidáme k masu a pečeme dalších 60 minut při 180 stupních Celsia. Během pečení maso podle potřeby podléváme vodou. Před podáváním necháme chvíli odpočinout ve vypnuté troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.