Jehněčí kýta s artyčoky

110 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1209 kcal
Bílkoviny
76 g
Tuky
50 g
Sacharidy
124 g
Vláknina
58 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupaný, nasekaný česnek smícháme s citronovou šťávou, kůrou, lístky tymiánu, vínem a olejem. Omyté maso vložíme do marinády a necháme pod pokličkou do druhého dne v chladničce.
  • 2
    Kýtu osolíme, opepříme, i s marinádou vložíme do pekáče a pečeme asi 30 minut v silně vyhřáté troubě.
  • 3
    Artyčoky omyjeme, odstraníme vnější listy a stonky odřízneme. Očištěnou cibulku nakrájíme na kolečka, brambory oloupeme. Vše přidáme k masu a pečeme dalších 60 minut při 180 stupních Celsia. Během pečení maso podle potřeby podléváme vodou. Před podáváním necháme chvíli odpočinout ve vypnuté troubě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.