Jehněčí kýta s jarní zeleninou

125 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
750 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
39 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
4 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V silnostěnném hrnci na olej smažíme cibuli do zlatova, přidáme maso, česnek a smažíme, až maso zezlátne. K masu přilijeme horký vývar, víno, přidáme bobkový list, tymián, osolíme, opepříme, přivedeme k varu. V troubě předehřáté na 180°C pod poklicí dusíme, až je maso měkké. Občas směs promícháme.
  • 2
    Když je maso poloměkké, přidáme karotku, cibulky a brambory. Dusíme do měkka. Asi 8 minut před koncem vaření přidáme hrášek, promícháme a dodusíme.
  • 3
    Směs podáváme posypanou petrželovou natí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.