Jehněčí kýta s jarní zeleninou
125 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 2stroužkyČesnek
- 600gramůJehněčí kýta
- 200mililitrůVíno bílé
- 500mililitrůVývar drůbeží
- 2kusyBobkový list
- 1lžičkaSůl
- 300gramůKarotka
- 5kusůCibulka jarní
- 300gramůHrášek mražený
- 2lžícePetržel - nať
- 50mililitrůOlej rostlinný
- 1,1kilogramyNové
- 0,5lžičkaTymián
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
750 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
39 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
4 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1V silnostěnném hrnci na olej smažíme cibuli do zlatova, přidáme maso, česnek a smažíme, až maso zezlátne. K masu přilijeme horký vývar, víno, přidáme bobkový list, tymián, osolíme, opepříme, přivedeme k varu. V troubě předehřáté na 180°C pod poklicí dusíme, až je maso měkké. Občas směs promícháme.
- 2Když je maso poloměkké, přidáme karotku, cibulky a brambory. Dusíme do měkka. Asi 8 minut před koncem vaření přidáme hrášek, promícháme a dodusíme.
- 3Směs podáváme posypanou petrželovou natí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.