Jehněčí kýta s rozmarýnem

80 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
775 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
54 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
250 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rozpálíme si ve velkém hrnci máslo s olejem a vložíme omytou jehněčí kýtu s česnekem a většinou rozmarýnu. Necháme maso zhnědnout, osolíme ho, opepříme a vlijeme jeden a půl hrnku bílého vína a přivedeme k varu a dusíme 60 minut, dokud maso není měkké. Během vaření kýtu asi třikrát obrátíme.
  • 2
    Když je kýta měkká, vyndáme jí z hrnce, položíme na ni snítky zbylého rozmarýnu, z hrnce odlijeme přebytečný tuk, přidáme do něj zbytek bílého vína a šťávu za občasného míchání povaříme a podáváme zvlášť k jehněčímu masu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.