Jehněčí kýta s rozmarýnem
80 min.
Ingredience
- 1kilogramJehněčí kýta
- 20gramůMáslo čerstvé
- 4stroužkyČesnek
- 2hrnkyVíno bílé
- 1lžíceRozmarýn čerstvý
- 1lžíceSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 100mililitrůOlej slunečnicový
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
775 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
54 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
250 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Rozpálíme si ve velkém hrnci máslo s olejem a vložíme omytou jehněčí kýtu s česnekem a většinou rozmarýnu. Necháme maso zhnědnout, osolíme ho, opepříme a vlijeme jeden a půl hrnku bílého vína a přivedeme k varu a dusíme 60 minut, dokud maso není měkké. Během vaření kýtu asi třikrát obrátíme.
- 2Když je kýta měkká, vyndáme jí z hrnce, položíme na ni snítky zbylého rozmarýnu, z hrnce odlijeme přebytečný tuk, přidáme do něj zbytek bílého vína a šťávu za občasného míchání povaříme a podáváme zvlášť k jehněčímu masu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.