Jehněčí kýta se zapečenými bramborami
110 min.
Ingredience
- 1kilogramJehněčí kýta
- 300gramůCibulka jarní
- 500gramůRajčata
- 4kusyBrambory
- 150gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1litrVývar drůbeží
- 4stroužkyČesnek
- 250gramůPancetta
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1501 kcal
Bílkoviny
62 g
Tuky
103 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Kýtu očistíme, vykostíme a svážeme kuchyňským provázkem. Osolíme a uložíme do chladu.
- 2Troubu předehřejeme na 200C.
- 3V pekáči rozpálíme olej a maso ze všech stran opečeme. Přidáme oloupané cibulky, neoloupaný česnek, zlehka osolíme a obalíme v oleji.
- 4Vložíme do trouby, teplotu snížíme na 170C a pečeme cca 30min. Poté maso vyjmeme, odstraníme provázek a necháme odpočívat zakryté alobalem. Cibulky a česnek vyjmeme a uchováme teplé.
- 5Do pekáče nasypeme rajčata rozkrojená na čtvrtiny a pečeme cca 15min.
- 6Do zapékacích misek navrstvíme brambory nakrájené na velmi tenké plátky, slaninu na nudličky a opět brambory. Zalijeme bujónem a rozpuštěným máslem, zakryjeme alobalem a zapečeme cca 20min v troubě rozehřáté na 170C.
- 7Na talíře rozložíme prohřátá rajčata s cibulkami, plátek masa a stroužek česneku a přelijeme šťávou. Brambory podáváme zvlášť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.