Jehněčí kýta se zapečenými bramborami

110 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1501 kcal
Bílkoviny
62 g
Tuky
103 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kýtu očistíme, vykostíme a svážeme kuchyňským provázkem. Osolíme a uložíme do chladu.
  • 2
    Troubu předehřejeme na 200C.
  • 3
    V pekáči rozpálíme olej a maso ze všech stran opečeme. Přidáme oloupané cibulky, neoloupaný česnek, zlehka osolíme a obalíme v oleji.
  • 4
    Vložíme do trouby, teplotu snížíme na 170C a pečeme cca 30min. Poté maso vyjmeme, odstraníme provázek a necháme odpočívat zakryté alobalem. Cibulky a česnek vyjmeme a uchováme teplé.
  • 5
    Do pekáče nasypeme rajčata rozkrojená na čtvrtiny a pečeme cca 15min.
  • 6
    Do zapékacích misek navrstvíme brambory nakrájené na velmi tenké plátky, slaninu na nudličky a opět brambory. Zalijeme bujónem a rozpuštěným máslem, zakryjeme alobalem a zapečeme cca 20min v troubě rozehřáté na 170C.
  • 7
    Na talíře rozložíme prohřátá rajčata s cibulkami, plátek masa a stroužek česneku a přelijeme šťávou. Brambory podáváme zvlášť.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.