Jehněčí kýta se zeleninou

185 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
865 kcal
Bílkoviny
64 g
Tuky
52 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
9 g
Cukr
316 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na dno velkého pekáče rozprostřeme nakrájený pastinák, mrkev a čekankové puky nakrájené podélně na čtvrtiny. Na zeleninu položíme jehněčí kýtu s plátky česneku a nakrájeného čerstvého rozmarýnu, které jsme zasunuli do zářezů v kýtě. Podlijeme červeným nebo bílým vínem a červeným vinným octem. V předehřáté troubě na 180°C pečeme 2-2,5 hodiny. Po 30 minutách podlijeme a zeleninu promícháme, podle potřeby podléváme vodou nebo vínem, opakujeme každých 30 minut. Měkké maso po upečení vyjmeme z pekáče, šťávu nevyléváme, zabalíme do alobalu a 15 minut necháme odpočívat. Nakrájené podáváme se zeleninou pokapanou vypečenou šťávou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.