Jehněčí kýta smažená se zeleninou
50 min.
Ingredience
- 400gramůJehněčí kýta
- 25gramůZázvor celý
- 40gramůMáta
- 600gramůBrambory
- 150gramůCuketa
- 150gramůHrášek mražený
- 150gramůCibulka jarní
- 15mililitrůOmáčka sójová
- 50mililitrůHovězí vývar základní
- 15gramůMed včelí
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 40gramůOlej sezamový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
453 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
24 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
7 g
Cukr
27 g
Postup přípravy
- 1Jehněčí maso z kýty rozkrájíme na plátky, osolíme a opepříme. Zázvor nastrouháme na jemno, jarní cibulky posekáme nadrobno, lístky máty nasekáme na jemno, cuketu krájíme na hranolky, hrášek necháme rozmrazit, brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky.
- 2V pánvi rozehřejeme olej, přiložíme plátky masa a osmažíme z obou stran. Maso vyjmeme, do výpeku vsypeme brambory a smažíme asi 8 minut. Přisypeme cuketu, hrášek, zázvor, cibulky, orestujeme, zakápneme sojovou omáčkou, podlijeme vývarem, přiložíme maso, přidáme med, mátu a dusíme do měkka.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.