Jehněčí kýta smažená se zeleninou

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
453 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
24 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
7 g
Cukr
27 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jehněčí maso z kýty rozkrájíme na plátky, osolíme a opepříme. Zázvor nastrouháme na jemno, jarní cibulky posekáme nadrobno, lístky máty nasekáme na jemno, cuketu krájíme na hranolky, hrášek necháme rozmrazit, brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky.
  • 2
    V pánvi rozehřejeme olej, přiložíme plátky masa a osmažíme z obou stran. Maso vyjmeme, do výpeku vsypeme brambory a smažíme asi 8 minut. Přisypeme cuketu, hrášek, zázvor, cibulky, orestujeme, zakápneme sojovou omáčkou, podlijeme vývarem, přiložíme maso, přidáme med, mátu a dusíme do měkka.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.