Jehněčí kýta zapečená se zeleninou a sýrem
55 min.
Ingredience
- 600gramůJehněčí kýta
- 200gramůBrambory
- 80gramůMrkev kořen
- 60gramůRajčata
- 100gramůPastinák
- 80gramůCibule
- 1stroužekČesnek
- 20gramůOlej olivový extra panenský
- 12gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 30gramůMáslo čerstvé
- 100gramůSýr Ementál (Primátor)
- 700mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
581 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
41 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Jehněčí maso nakrájíme na plátky, zeleninu očistíme a nakrájíme nahrubo. Do hrnce nalijeme vodu, osolíme, přisypeme všechnu zeleninu a 20 minut vaříme doměkka. Zeleninu scedíme, vložíme do mixéru, přidáme máslo a rozmixujeme na kaši. Na dno pekáčku nalijeme olej, přiložíme polovinu plátků masa, osolíme, opepříme, zakryjeme zeleninovou kaší, navrch položíme zbylé plátky masa, posypeme strouhaným sýrem, pekáček vložíme do trouby a pečeme asi 20 minut. Pokrm rozdělíme na talíře a horký ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.