Jehněčí maso na kari
90 min.
Ingredience
- 600gramůJehněčí maso
- 80gramůCibule
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 40gramůMáslo čerstvé
- 10gramůSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 250mililitrůHovězí vývar základní
- 100mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 400gramůRýže dušená
- 10gramůKari koření
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
546 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
30 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
2 g
Cukr
967 mg
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno, mouku rozmícháme ve smetaně.
- 2V hrnci rozehřejeme dvě lžíce másla, přisypeme kostičky masa a orestujeme. Osolíme, opepříme, necháme vysmahnout na tuk, přisypeme cibuli, posypeme kari kořením, zalijeme vývarem a vaříme půl hodiny. Nyní přilijeme smetanu s moukou, dobře promícháme a vaříme ještě 30 minut.
- 3Pokrm rozdělíme na talíře a doplníme dušenou rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.