Jehněčí maso plněné nádivkou

90 min.
Slovensko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
656 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
29 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
8 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso odblaníme, omyjeme a nařízneme tak, aby vznikla kapsa. Do misky nasypeme strouhanku, přilijeme mléko, rozklepeneme vejce, přidáme Heru, špetku muškátu a posekanou pažitku. Důkladně promícháme a nádivkou naplníme kapsu. Uzavřeme, zpevníme párátky, maso potřeme prolisovaným česnekem a na másle osmažíme ze všech stran. Přendáme do pekáčku i s máslem, osolíme a pečeme asi hodinu. Občas maso podlijeme vodou a přelijeme vlastním výpekem. Upečené maso naporcujeme, doplníme pečeným bramborem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.