Jehněčí maso plněné nádivkou
90 min.
Ingredience
- 1000gramůJehněčí plec
- 70gramůStrouhanka
- 150mililitrůMléko polotučné
- 3kusyVejce slepičí
- 20gramůPažitka
- 2gramyMuškátový květ
- 25gramůHera
- 10gramůSůl
- 3stroužkyČesnek
- 600gramůBrambory pečené
- 80gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
656 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
29 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
8 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Maso odblaníme, omyjeme a nařízneme tak, aby vznikla kapsa. Do misky nasypeme strouhanku, přilijeme mléko, rozklepeneme vejce, přidáme Heru, špetku muškátu a posekanou pažitku. Důkladně promícháme a nádivkou naplníme kapsu. Uzavřeme, zpevníme párátky, maso potřeme prolisovaným česnekem a na másle osmažíme ze všech stran. Přendáme do pekáčku i s máslem, osolíme a pečeme asi hodinu. Občas maso podlijeme vodou a přelijeme vlastním výpekem. Upečené maso naporcujeme, doplníme pečeným bramborem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.