Jehněčí maso s chilli krustou
25 min.
Ingredience
- 40gramůPistácie
- 6kusůPetržel - nať
- 2kusyChilli paprička
- 6lžicOlej rostlinný
- 5lžičekStrouhanka
- 1lžičkaCitronová kůra
- 4špetkySůl
- 4špetkyPepř černý mletý
- 4kusyCibule
- 600gramůJehněčí hřbet
- 6kusůMáta
- 200gramůJogurt bílý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
654 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
51 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Nasekáme pistácie. Petrželku opláchneme, do sucha otřepeme, lístky otrháme ze stonků a nasekáme. Chilli papričky omyjeme a nadrobno nakrájíme, umixujeme petrželku se 4 polévkovými lžícemi oleje, vmícháme pistácie, chilli a strouhanku, okořeníme citrónovou kůrou, solí, pepřem.
- 2Předehřejeme gril, cibule oloupeme a nakrájíme na kroužky. Vykostěný hřbet osušíme, osolíme, opepříme, opečeme v rozpáleném oleji (z každé strany stačí 2 minuty) a položíme na plech, vyložený pečicím papírem. Maso potřeme chilli směsí, pod grilem gratinujeme přibližně 6 minut. Cibuli podusíme za stálého míchání na tuku z pečeně.
- 3Mátu opláchneme, dosucha otřepeme, jemně nasekáme, smícháme s jogurtem, solí a pepřem. Maso nakrájíme na plátky, podáváme s cibulí a mátovým jogurtem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.