Jehněčí maso s chilli krustou

25 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
654 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
51 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nasekáme pistácie. Petrželku opláchneme, do sucha otřepeme, lístky otrháme ze stonků a nasekáme. Chilli papričky omyjeme a nadrobno nakrájíme, umixujeme petrželku se 4 polévkovými lžícemi oleje, vmícháme pistácie, chilli a strouhanku, okořeníme citrónovou kůrou, solí, pepřem.
  • 2
    Předehřejeme gril, cibule oloupeme a nakrájíme na kroužky. Vykostěný hřbet osušíme, osolíme, opepříme, opečeme v rozpáleném oleji (z každé strany stačí 2 minuty) a položíme na plech, vyložený pečicím papírem. Maso potřeme chilli směsí, pod grilem gratinujeme přibližně 6 minut. Cibuli podusíme za stálého míchání na tuku z pečeně.
  • 3
    Mátu opláchneme, dosucha otřepeme, jemně nasekáme, smícháme s jogurtem, solí a pepřem. Maso nakrájíme na plátky, podáváme s cibulí a mátovým jogurtem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.