Jehněčí maso s cuketou, paprikou a kuskusem

45 min.
Libye

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
708 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
21 g
Sacharidy
89 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka, oloupaný česnek prolisujeme. Cukety omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Omyté papriky podélně rozřízneme, zbavíme jádřinců a také nakrájíme na malé kousky. Maso omyjeme a nakrájíme na kostičky. Masox rozmícháme v horké vodě a necháme přejít varem. Cizrnu vsypeme alespoň na 15 minut do studené vody, pak ji slijeme přes síto a necháme okapat.
  • 2
    V pánvi rozehřejeme olej a na něm osmahneme cibuli a česnek, pak přidáme nakrájené jehněčí maso, promícháme a smažíme 5 minut. Potom přilijeme rajčatový protlak, promícháme a zalijeme vývarem z masoxu. Směs v pánvi přivedeme k varu, přisypeme nakrájené cukety a papriky, podle chuti osolíme, opepříme a necháme vařit. Po 10 minutách vaření přidáme ke směsi okapanou cizrnu, kmín a tabasco. Vše vaříme, dokud maso a zelenina nejsou mekké.
  • 3
    V době vaření masa si připravíme kuskus. 600g kuskusu namočíme do 6 decilitrů horké vody a necháme jej 5 minut máčet a vsakovat vodu. Pak kuskus jemně promícháme vidličkou, aby se od sebe oddělil.
  • 4
    Kuskus rozložíme na celé dno servírovacího talíře a do středu položíme uvařené jehněčí maso, přelité vývarem se zeleninou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.