Jehněčí maso s fazolemi
145 min.
Ingredience
- 500gramůFazole bílé
- 180gramůCibule
- 1gramHřebíček
- 240gramůMrkev kořen
- 2stroužkyČesnek
- 40mililitrůOlej olivový
- 1000gramůJehněčí plec
- 8gramůBobkový list
- 4gramyBazalka
- 4gramyTymián čerstvý
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
612 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
20 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Fazole dáme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme 1 pokrájenou cibuli, mrkev, hřebíček, česnek, sůl a pepř. Přiklopené vaříme 35 minut.
- 2Maso osmahneme na rozpáleném oleji, přidáme zbytek pokrájené mrkve, cibule a bylinky. Osolíme, opepříme a přilijeme naběračku vody z fazolí. Přiklopené dusíme 30 minut.
- 3Poté maso nakrájíme na kostky, přidáme fazole, zeleninu a vaříme přiklopené dalších 45 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.