Jehněčí maso s kuskusem
35 min.
Ingredience
- 2kusyCuketa
- 3lžíceřepkový olej
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 1lžičkaKmín mletý
- 1lžičkaKoriandr mletý
- 250mililitrůVývar drůbeží
- 400gramůJehněčí kotlety
- 1lžičkaKurkuma
- 60gramůPetržel - nať
- 60gramůMáta
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusCitrony
- 50gramůPistácie
- 250gramůKuskus
- 120gramůMeruňky sušené
- 0,5lžičkaGaram masala
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
703 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
22 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
9 g
Cukr
19 g
Postup přípravy
- 1Cukety nakrájíme na plátky a společně s jehněčími kotletami potřeme 2 lžícemi řepkového nebo slunečnicového oleje. Na roštu barbecue grilu nejdříve opékáme 1 - 2 minuty pouze cukety, potom přidáme kotlety a grilujeme ještě 3 - 4 minuty. Cukety i kotlety opékáme z obou stran. Když jsou hotové, stáhneme je z ohně, následně přikryjeme alobalem, abychom je uchovali teplé a odložíme.
- 2Na středním ohni rozpálíme zbytek oleje, přidáme nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a restujeme 2 - 3 minuty na mírném ohni; přidáme mletý kmín, mletá koriandrová semínka, kurkumu, garam masalu a vše smícháme.
- 3Po přilití drůbežího vývaru přivedeme k varu a stáhneme z ohně. Přisypeme kuskus, zakryjeme pokličkou, 5 minut necháme stát, pak promícháme. Přidáme půlky opláchnutých sušených meruňek, hrubě namleté pistáciové oříšky, nahrubo nasekanou petrželovou nať a mátu. Osolíme, opepříme.
- 4Kuskus vrátíme zpět na oheň, prohřátý rozdělíme na talíře, na něj klademe jehněčí kotlety s cuketami, zdobíme dílkem citronu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.