Jehněčí maso s meruňkami
65 min.
Ingredience
- 600gramůJehněčí kýta
- 150gramůMeruňky sušené
- 120gramůCibule
- 3stroužkyČesnek
- 10gramůZázvor mletý
- 10gramůSkořice mletá
- 200gramůBrambory
- 10gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 300mililitrůVoda pitná
- 40gramůMandle plátky
- 30gramůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
589 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
35 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
6 g
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1Jehněčí maso nejlépe z kýty nakrájíme na kostičky, sušené meruňky trochu pokrájíme, zalijeme teplou vodou a necháme půl hodiny máčet. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, brambory oloupeme a nakrájíme na plátky.
- 2V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli s česnekem a orestujeme. Přidáme maso, mletý zázvor, mletou skořici, sůl, pepř, promícháme, orestujeme a podusíme ve vlastní šťávě. Jakmile se šťáva vydusí, přilijeme meruňky i s vodou, přidáme brambory, plátky mandlí a dusíme doměkka.
- 3Pokrm rozdělíme na talíře a horký podáváme s polévkovou lžící.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.