Jehněčí maso s meruňkami

65 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
589 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
35 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
6 g
Cukr
21 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jehněčí maso nejlépe z kýty nakrájíme na kostičky, sušené meruňky trochu pokrájíme, zalijeme teplou vodou a necháme půl hodiny máčet. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, brambory oloupeme a nakrájíme na plátky.
  • 2
    V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli s česnekem a orestujeme. Přidáme maso, mletý zázvor, mletou skořici, sůl, pepř, promícháme, orestujeme a podusíme ve vlastní šťávě. Jakmile se šťáva vydusí, přilijeme meruňky i s vodou, přidáme brambory, plátky mandlí a dusíme doměkka.
  • 3
    Pokrm rozdělíme na talíře a horký podáváme s polévkovou lžící.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.