Jehněčí maso s meruňkovým kuskusem.

20 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
657 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
35 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve velké míse smícháme kuskus, šťávu z meruňěk a horkých 400ml vývaru. Samotné meruňky pokrájíme na menší kusy a také přidáme do mísy. Vše pak dáme stranou a počkáme, než se tekutina do kuskusu nasákne.
  • 2
    Mezitím nakrájíme maso na plátky, prolisujeme k němu česnek, ochutíme kmínem, paprikou a směsí maso pořádně potřeme.
  • 3
    Na pánvi rozpálíme olej a plátky cca 10 minut smažíme, dokud není maso měkké. Poté do pánve přilijeme vývar, maso dochutíme solí a pepřem, zamícháme a zalijeme smetanou.
  • 4
    Nakonec do kuskusu přimícháme semínka sezamu, rozdělíme vše na talíře, ozdobíme nasekanými oříšky a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.