Jehněčí maso s meruňkovým kuskusem.
20 min.
Ingredience
- 200gramůKuskus
- 50gramůMeruňky
- 450mililitrůVývar zeleninový
- 400gramůJehněčí maso
- 4stroužkyČesnek
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaKmín celý
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 5lžicZakysaná smetana
- 50gramůOříšky piniové
- 40mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
657 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
35 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Ve velké míse smícháme kuskus, šťávu z meruňěk a horkých 400ml vývaru. Samotné meruňky pokrájíme na menší kusy a také přidáme do mísy. Vše pak dáme stranou a počkáme, než se tekutina do kuskusu nasákne.
- 2Mezitím nakrájíme maso na plátky, prolisujeme k němu česnek, ochutíme kmínem, paprikou a směsí maso pořádně potřeme.
- 3Na pánvi rozpálíme olej a plátky cca 10 minut smažíme, dokud není maso měkké. Poté do pánve přilijeme vývar, maso dochutíme solí a pepřem, zamícháme a zalijeme smetanou.
- 4Nakonec do kuskusu přimícháme semínka sezamu, rozdělíme vše na talíře, ozdobíme nasekanými oříšky a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.