Jehněčí maso s rozmarýnem
125 min.
Ingredience
- 500mililitrůVíno bílé
- 6kusůRozmarýn čerstvý
- 2lžíceOlej olivový
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3stroužkyČesnek
- 1kilogramSkopová kýta
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
395 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
23 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
3 g
Cukr
825 mg
Postup přípravy
- 1V hrnci rozpálíme olej a přidáme jehněčí kýtu s rozmarýnem a česnekem.
- 2Ze všech stran osmahneme, osolíme, opepříme a přilijeme 375ml bílého vína.
- 3Přivedeme k varu a dvě hodiny vaříme pod pokličkou.
- 4Občas obrátíme.
- 5Na snítky rozmarýnu do nahřátého talíře položíme jehněčí kýtu. Odstraníme z hrnce přebytečný tuk, přidáme do něj zbytek vína a povaříme zprudka.
- 6Omáčku podáváme k jehněčímu masu v misce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.