Jehněčí maso s těstovinami a rajčaty
55 min.
Ingredience
- 4lžíceOlej olivový
- 1kilogramJehněčí kýta
- 50gramůRajčata
- 1lžíceOregano čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 570mililitrůHovězí vývar základní
- 225gramůTěstoviny Fusilli
- 100gramůSýr Parmezán
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
617 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
35 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
1 g
Cukr
369 mg
Postup přípravy
- 1Jehněčí kýtu nebo plecko nařízneme po celém povrchu asi po pěti centimetrech. Do každého řezu zasuneme klínek česneku. Maso dáme do zapékací formy a celé ho potřeme olejem.
- 2Pečeme 50 minut v předehřáté troubě na 220°C, během pečení maso potíráme výpekem.
- 3Hotové maso obrátíme, přilijeme vývar nebo vodu, přidáme uvařené těstoviny a koření.
- 4Rajčata smícháme s oregánem, solí a pepřem, směs nalijeme na maso. Zamícháme a pečeme ještě 20 - 30 minut, často promícháváme.
- 5Hotový pokrm posypeme jemně nastrouhaným sýrem a podáváme rovnou z pečící nádoby nebo servírujeme na talíři.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.