Jehněčí maso s těstovinami a rajčaty

55 min.
Řecko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
617 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
35 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
1 g
Cukr
369 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jehněčí kýtu nebo plecko nařízneme po celém povrchu asi po pěti centimetrech. Do každého řezu zasuneme klínek česneku. Maso dáme do zapékací formy a celé ho potřeme olejem.
  • 2
    Pečeme 50 minut v předehřáté troubě na 220°C, během pečení maso potíráme výpekem.
  • 3
    Hotové maso obrátíme, přilijeme vývar nebo vodu, přidáme uvařené těstoviny a koření.
  • 4
    Rajčata smícháme s oregánem, solí a pepřem, směs nalijeme na maso. Zamícháme a pečeme ještě 20 - 30 minut, často promícháváme.
  • 5
    Hotový pokrm posypeme jemně nastrouhaným sýrem a podáváme rovnou z pečící nádoby nebo servírujeme na talíři.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.