Jehněčí maso se zeleninou a čočkou
60 min.
Ingredience
- 0,5kilogramJehněčí kýta
- 2kusyCibule
- 3stroužkyČesnek
- 150gramůFazolové lusky zelené
- 3kusyRajčata
- 2kusyMrkev kořen
- 1hrstPetržel - nať
- 1kusMasox
- 2lžíceOlej olivový
- 3lžíceProtlak rajčatový
- 1špetkaNové koření celé
- 1špetkaSkořice mletá
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 250gramůČočka jedlá
- 1,5litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
617 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
23 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
24 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Maso omyjeme a nakrájíme na kostky.
- 2Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka, oloupaný česnek prolisujeme. Omyté fazolky a rajčata nakrájíme na malé kousky, mrkev oškrábeme a také nakrájíme na malé kousky. Petrželovou nať omyjeme a nasekáme najemno. Masox rozpustíme v 1 decilitru horké vody.
- 3Ve velké hluboké pánvi rozpálíme olej a na něm necháme zesklovatět nakrájenou cibuli. Přidáme česnek, koriandr a nakrájené maso, opepříme, osolíme a opečeme. Po 5 minutách přidáme nakrájené fazolky, rajčata a mrkev, krátce osmahneme a zalijeme vývarem z masoxu. Pak přidáme rajčatový protlak, nasekanou petrželku, nové koření a skořici, vše promícháme a necháme pod pokličkou dusit, dokud maso a zelenina nejsou mekké.
- 4V době, kdy se maso se zeleninou dusí uvaříme v dostatečném množství vody čočku. Měkkou ji slijeme přes síto a pak přidáme do pánve k masu. Vše důkladně promícháme a prohřejeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.