Jehněčí maso se zeleninou a čočkou

60 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
617 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
23 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
24 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso omyjeme a nakrájíme na kostky.
  • 2
    Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka, oloupaný česnek prolisujeme. Omyté fazolky a rajčata nakrájíme na malé kousky, mrkev oškrábeme a také nakrájíme na malé kousky. Petrželovou nať omyjeme a nasekáme najemno. Masox rozpustíme v 1 decilitru horké vody.
  • 3
    Ve velké hluboké pánvi rozpálíme olej a na něm necháme zesklovatět nakrájenou cibuli. Přidáme česnek, koriandr a nakrájené maso, opepříme, osolíme a opečeme. Po 5 minutách přidáme nakrájené fazolky, rajčata a mrkev, krátce osmahneme a zalijeme vývarem z masoxu. Pak přidáme rajčatový protlak, nasekanou petrželku, nové koření a skořici, vše promícháme a necháme pod pokličkou dusit, dokud maso a zelenina nejsou mekké.
  • 4
    V době, kdy se maso se zeleninou dusí uvaříme v dostatečném množství vody čočku. Měkkou ji slijeme přes síto a pak přidáme do pánve k masu. Vše důkladně promícháme a prohřejeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.