Jehněčí masový vývar
120 min.
Ingredience
- 750gramůJehněčí krkovice
- 1,5litryVoda pitná
- 3kusyCibule
- 60gramůPetržel - nať
- 2kusyBobkový list
- 4kusyNové koření celé
- 1lžičkaPepř černý celý
- 200gramůPórek
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2decilitryVíno bílé
- 200gramůKosti hovězí morkové
- 60gramůCeler - nať
- 200gramůKvěták
- 3stroužkyČesnek
- 0,5lžíceSůl
- 0,5lžičkaPepř bílý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1094 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
90 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Omyté hovězí morkové kosti a jehněčí krkovičku dáme do většího hrnce a zalijeme vodou. Maso dáme vařit a když přijde k varu, teplotu zmírníme. Po 3-5 minutách maso vyjmeme, vodu slijeme a dáme ho znovu vařit s 1.5 litrem čisté vody. Přidáme očištěné omyté cibule, kterým necháme slupku a překrojíme je napůl. Ještě do vývaru přidáme 3 oloupané stroužky česneku, celý svazek petrželové a celerové natě, bobkový list, nové a černé koření. Když se začne voda vařit, zmírníme teplotu, zakryjeme pokličkou a necháme jen mírně probublávat. Tímto způsobem zůstane vývar čistý.
- 2Mezitím si očistíme a omyjeme pórek s květákem. Pórek pokrájíme na kolečka, květák rozdělíme na růžičky.
- 3V pánvi na rozpuštěném másle pórek zpěníme.
- 4Během vaření do vývaru přilijeme 2 dl bílého vína. Po 1 hodině vaření přidáme do vývaru květák s pórkem a zeleninu vaříme ještě 30-45 minut. Když je maso měkké, vyjmeme ho z vývaru.
- 5Vývar přecedíme do druhého hrnce, ochutíme solí, pepřem a můžeme ho podávat s nakrájenými plátky masa.
- 6
- 7
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.