Jehněčí medailonky
30 min.
Ingredience
- 500gramůJehněčí kýta
- 250gramůLedvinky jehněčí
- 10gramůTymián čerstvý
- 10gramůRozmarýn čerstvý
- Marináda
- 40mililitrůPomerančová šťáva
- 10gramůPomerančová kůra
- 4lžíceMed včelí
- 3lžíceOlej olivový
- 2stroužkyČesnek
- 10gramůTymián čerstvý
- 10gramůRozmarýn čerstvý
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
397 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
24 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
2 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Na marinádu smícháme pomerančovou kůru a šťávu, med, olej, drcený česnek, tymián, rozmarýn, podle chuti sůl a pepř. Do marinády vložíme maso nakrájené na medailonky, několikrát je obrátíme, zakryjeme a necháme přes noc marinovat v chladničce.
- 2Maso vyjmeme z marinády, ale uchováme ji. Doprostřed každého medailonku položíme kousek ledvinky. Maso umístíme 10 cm pod horký gril a 7 minut je z každé strany doměkka grilujeme.
- 3Zatím přecedíme marinádu do hrnce, přivedeme k varu a několik minut zvolna vaříme, až začne připomínat sirup. Ochutnáme, dokořeníme, medailonky šťávou polijeme, ozdobíme tymiánem a rozmarýnem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.