Jehněčí na česneku s kuskusem
90 min.
Ingredience
- 1kilogramJehněčí krkovice
- 2kusyCibulka jarní
- 50gramůČesnek medvědí
- 2lžíceOlej olivový
- 300mililitrůVíno bílé
- 1kusMrkev kořen
- 1kusCeler řapíkatý
- 1kusCuketa
- 1kusLilek
- 2kusyRajčata
- 1špetkaSůl
- Na přílohu
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1175 kcal
Bílkoviny
61 g
Tuky
63 g
Sacharidy
83 g
Vláknina
11 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Maso z jehněte pokrájíme na menší kousky a osolíme. Potřeme ho olivovým olejem. Připravíme zapékací misku, do které vložíme kousky masa. Jarní cibulky nakrájíme nadrobno a medvědí česnek nasekáme. Obojí přidáme k jehněčím kouskům, vše zalijeme bílým vínem. Troubu předehřejeme na 180 °C. Zapékací mísu s masem vložíme do trouby a pečeme 60 minut. Oškrábeme mrkev, omyjeme cuketu, lilek, celer a rajčata. Přidáme k masu. Podle potřeby podléváme vodou a vínem a pečeme přikryté poklicí, dokud maso nezměkne. Krátce před dopečením odkryjeme poklici, aby se na masu udělala křupavá kůrka. Péci můžeme také velmi pozvolna na 100 °C, potom bude maso hotové po pěti hodinách pečení.
- 2Kuskus povaříme ve vodě. Mrkev a petržel oškrábeme a nastrouháme na struhadle na hoblinky. Ty restujeme na másle. Kuskus promícháme a přidáme k němu orestovanou zeleninu a nasekaný medvědí česnek. Zakapeme olivovým olejem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.