Jehněčí na meruňkách a pistáciích
115 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 500gramůJehněčí maso
- 3lžícePetržel - nať
- 500gramůRýže loupaná
- 1špetkaSůl
- 0,75šálekPistácie
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 0,5lžičkaSkořice mletá
- 0,5šálekMeruňky sušené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1135 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
50 g
Sacharidy
127 g
Vláknina
10 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Na pánvi necháme zezlátnout nasekanou cibuli, přidáme kousky jehněčího a dochucené skořicí, solí a pepřem ho osmažíme ze všech stran. Pak ho necháme deset minut dusit. Přidáme protlak, dost vody na zakrytí masa a petrželku. Pokrm dusíme asi hodinu a půl doměkka.
- 2K masu nalijeme vodu (aby byl celkový objem přibližně 625 ml), vložíme rozpůlené, nejlépe sušené, meruňky, nasekané pistácie, rýži a podusíme dalších dvacet minut, až je rýže měkká.
- 3Pokrm podáváme ozdobený petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.