Jehněčí na meruňkách a pistáciích

115 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1135 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
50 g
Sacharidy
127 g
Vláknina
10 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na pánvi necháme zezlátnout nasekanou cibuli, přidáme kousky jehněčího a dochucené skořicí, solí a pepřem ho osmažíme ze všech stran. Pak ho necháme deset minut dusit. Přidáme protlak, dost vody na zakrytí masa a petrželku. Pokrm dusíme asi hodinu a půl doměkka.
  • 2
    K masu nalijeme vodu (aby byl celkový objem přibližně 625 ml), vložíme rozpůlené, nejlépe sušené, meruňky, nasekané pistácie, rýži a podusíme dalších dvacet minut, až je rýže měkká.
  • 3
    Pokrm podáváme ozdobený petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.