Jehněčí na řecký spůsob
40 min.
Ingredience
- 1kilogramJehněčí hřbet
- 6stroužkůČesnek
- 30gramůMáslo čerstvé
- 3kusyCibule
- 1decilitrVíno bílé
- 2lžíceMed včelí
- 20gramůKoření grilovací
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 10gramůOregano sušené
- 1decilitrOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
709 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
59 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Víno vlijeme do sklenky, přidáme med, grilovací koření, sůl, pepř, olej, sklenku zavíčkujeme, vše dobře rozmícháme. Cibuli oloupeme, nakrájíme na čtvrtky, jehněčí maso prošpikujeme česnekem a potřeme surovinami, připravenými ve sklence.
- 2Gril potřeme olejem, rozpálíme na vysokou teplotu a maso pečeme ze všech stran, nejméně 20 minut. Opečené maso sundáme z grilu, na prkénku ho necháme 5 minut odpočinout a nakrájíme na porce. Čtvrtky cibule naskládáme na okraj grilu a pečeme přibližně 10 minut.
- 3Naporcované maso pokládáme na talíře, přidáme opečenou cibuli, posypeme oreganem, zvolíme vhodnou přílohu a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.