Jehněčí na řecký spůsob

40 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
709 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
59 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Víno vlijeme do sklenky, přidáme med, grilovací koření, sůl, pepř, olej, sklenku zavíčkujeme, vše dobře rozmícháme. Cibuli oloupeme, nakrájíme na čtvrtky, jehněčí maso prošpikujeme česnekem a potřeme surovinami, připravenými ve sklence.
  • 2
    Gril potřeme olejem, rozpálíme na vysokou teplotu a maso pečeme ze všech stran, nejméně 20 minut. Opečené maso sundáme z grilu, na prkénku ho necháme 5 minut odpočinout a nakrájíme na porce. Čtvrtky cibule naskládáme na okraj grilu a pečeme přibližně 10 minut.
  • 3
    Naporcované maso pokládáme na talíře, přidáme opečenou cibuli, posypeme oreganem, zvolíme vhodnou přílohu a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.