Jehněčí na rozmarýnu

25 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
549 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
43 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
512 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Řízky osušíme. Rozmarýn trochu roztlučeme ve hmoždíři, na talíři smícháme s moukou. V hlubokém talíři ušleháme vajíčko s 1 lžičkou vody. Strouhanku dáme na mělký talíř.
  • 2
    Rozehřejeme pánev a pak na ní ohřejeme olej. Řízky osolíme a opepříme, obalíme ve směsi mouky a rozmarýnu, pak ve vajíčku a ve strouhance. Smažíme z obou stran na středně velkém plameni 3-4 min. dozlatova.
  • 3
    Řízky necháme okapat na papírové utěrce a ozdobené čtvrtkami citronu servírujeme hodně horké.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.