Jehněčí na rozmarýnu
25 min.
Ingredience
- 1kusCitrony
- 1kusVejce slepičí
- 600gramůJehněčí kýta
- 1lžičkaRozmarýn čerstvý
- 4lžíceStrouhanka
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 75mililitrůOlej stolní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
549 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
43 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
512 mg
Postup přípravy
- 1Řízky osušíme. Rozmarýn trochu roztlučeme ve hmoždíři, na talíři smícháme s moukou. V hlubokém talíři ušleháme vajíčko s 1 lžičkou vody. Strouhanku dáme na mělký talíř.
- 2Rozehřejeme pánev a pak na ní ohřejeme olej. Řízky osolíme a opepříme, obalíme ve směsi mouky a rozmarýnu, pak ve vajíčku a ve strouhance. Smažíme z obou stran na středně velkém plameni 3-4 min. dozlatova.
- 3Řízky necháme okapat na papírové utěrce a ozdobené čtvrtkami citronu servírujeme hodně horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.