Jehněčí na smetaně
175 min.
Ingredience
- 1,5kilogramyJehněčí maso
- 125gramůJogurt bílý
- 1lžičkaGaram masala
- 90mililitrůOlej slunečnicový
- 550gramůCibule
- 15gramůZázvor celý
- 5stroužkůČesnek
- 5gramůCukr krupice
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 300mililitrůVývar jehněčí
- 4lžíceMandle
- 4kusyBobkový list
- 3gramyKardamom
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 10mililitrůŠťáva citrónová
- 5gramůKoriandr mletý
- 3gramySkořice mletá
- 3gramyPepř cayenský
- 20gramůMáta
- 5gramůPaprika mletá sladká
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
723 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
52 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Smícháme jogurt a koření garam masala. Přidáme kostky masa a několikrát je v jogurtu obrátíme. Zakryjeme a necháme 3-4 hodiny v chladničce marinovat.
- 2V hlubokém pekáči osmažíme na oleji kolečka cibule a přidáme nakrájený zázvor, drcený česnek, cukr a sůl.
- 3Přilijeme vývar, přidáme mandle, bobkové listy, kardamom a přivedeme k varu. Maso vyndáme z marinády a vložíme do mísy. Promícháme. Přikryjeme a 2 hodiny podusíme v předehřáté troubě při 160°C, až maso změkne.
- 4Jehněčí ze zapékací mísy vyndáme a udržujeme teplé. Z vydušené šťávy
- 5sebereme všechen tuk. Pokud je šťáva příliš tekutá, svaříme ji, aby zhoustla. Přimícháme smetanu, citronovou šťávu, koriandr, kardamom, skořici, cayenský pepř, podle chuti osolíme, opepříme černým pepřem a prohřejeme.
- 6Do zapékací mísy vrátíme maso a zahřejeme je. Ozdobíme mátou a mletou paprikou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.