Jehněčí na víně s kuskusem
120 min.
Ingredience
- 2kusyCuketa
- 250gramůDýně
- 4lžíceŠvestky sušené
- 4lžíceMeruňky sušené
- 3lžíceHrušky sušené
- 2lžíceMandle
- 1lžícePetržel kudrnka
- 2,5decilitryKuskus
- 5decilitrůVoda pitná
- 1,5lžičkySůl
- 1lžičkaKmín celý
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1kusBobkový list
- 0,5kusSkořice celá
- 4kusyNové koření celé
- 1lžíceRozmarýn čerstvý
- 3,5decilitryVíno červené
- 3lžíceOlej slunečnicový
- 800gramůJehněčí maso
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1021 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
36 g
Sacharidy
106 g
Vláknina
13 g
Cukr
34 g
Postup přípravy
- 1Malé cukety a dýni omyjeme. Cukety a oloupanou dýni zbavíme zrníček a nakrájíme velké kostky 3 x 3 cm. Omyjeme sušené ovoce: švestky bez pecek, meruňky, hrušky. Mandle osmažíme v teflonové pánvi bez omastku dozlatova. Rozmarýn a petrželku kudrnku omyjeme a necháme okapat.
- 22.5 dl kuskusu dáme do mísy, zalijeme 5 dl horké vody, zakryjeme a necháme asi 10 minut nabobtnat. Tekutina by se měla do kuskusu úplně vsáknout.
- 3Dobře očištěné a omyté jehněčí nožičky osolíme, posypeme kmínem a pepřem. Ve větší zapékací míse rozpálíme olej a nožičky restujeme z každé strany dozlatova. K masu přidáme celou konzervu nakládaných rajčat, bobkový list, 0.5 ks celé skořice, nové koření, snítky rozmarýnu, vše přelijeme 2.5 dl červeného vína. Mísu zakryjeme a dáme do předem vyhřáté trouby. Pečeme přibližně 1 hodinu na 160 °C. Poté k masu doložíme nakrájenou dýni s cuketami a sušené ovoce. Promícháme a bez poklice pečeme minimálně 30 minut. Maso musí být měkké a musí jít od kosti. Můžeme během pečení přilít 1 dl vína.
- 4Kuskus rozdělíme na talíře, na něj položíme nožičky ozdobíme výpekem s ovocem, ozdobíme mandlemi, snítkami petrželky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.