Jehněčí paštika se zeleninou a pomerančem

135 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1113 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
55 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
12 g
Cukr
27 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mrkev, brokolici, česnek a cibuli oloupeme, omyjeme a pokrájíme nadrobno. Pomeranče oloupeme a vykrojíme z nich jen čisté dílky dužiny a zachytíme vyteklou šťávu. Jehněčí maso omyjeme a nakrájíme na malé kousky.
  • 2
    V pánvi na rozpáleném oleji krátce osmažíme cibuli s česnekem, přidáme maso, osolíme, opepříme, promícháme a smažíme dozlatova přibližně 10 minut. Potom přilijeme hovězí vývar a červené suché víno, zakryjeme pokličkou a dusíme 30 minut. Podušené maso vyjmeme z vývaru, dáme ho do mísy, přidáme k němu pokrájenou zeleninu, plátky pomeranče, pomerančovou šťávu, dochutíme worcesterskou omáčkou a vše důkladně promícháme. Paštikovou formu si vymažeme 1 lžíci oleje a naplníme ji masovou směsí. Okraje potřeme rozšlehaným vajíčkem.
  • 3
    Na pomoučeném vále si listové těsto rozdělíme na 3 díly a každý díl vyválíme asi o 2 cm větší, než je průměr formy. Všechny pláty potřeme olejem, poskládáme na sebe a položíme je jako víko na masovou směs. Okraje přitlačíme, uprostřed vyřízneme malý otvor o průměru 4 cm, povrch těsta potřeme vajíčkem a dáme péct do vyhřáté trouby. Pečeme dozlatova při 200 °C přibližně 45 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.